Eğitim Koçluğunun amacı; öğrenciyi belirlenen hedefler doğrultusunda motive etmek, başarı sürecinde öğrencinin umutsuzluğa kapılmasına engel olmak ve başarı merdivenlerini tırmanırken öğrencinin yanında olarak karşılaştığı zorluklarla baş etmesine yardımcı olmaktır.
Öğrencinin hedeflere ulaşması konusunda süreç boyunca en büyük destekçisi öğrenci koçudur. Öğrencinin akademik çalışmalarının sonuç vermesine katkı sağlar, öğrencinin kendisini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri edinmesi konusunda öğrenciye destek olur.
Yaşadığımız dünyada ki kurumlar ve toplumlar çocukların bağımsız ve üretken olmalarına yardım etmekten çok onların sisteme uymalarına, aşırı tedbirli olmalarına, yeteneklerini bastırmalarına, doğuştan getirdiklerini yok etmelerine, riskten kaçan bireyler olmalarına, aşırı korkmalarına ve ortalama insanlar olmalarına sebep oluyor. Öğrenci koçluğu, öğrencilere yardım etmeyi, onların güçlü yanlarını ortaya çıkarmayı ve hedeflerine motive bir şekilde ilerlemelerini sağlayacak en doğru ve üretken yapı gibi görünüyor.
Öğrenci, beklentilerini ve ulaşmak istediği sonucu gerçekleştirmesinde sorumluluk geliştirmelidir. Ancak, aile etkileşimi, bu sorumluluğun paylaşımında önem kazanmaktadır. Başarı bir takım oyunudur. Ebeveynin davranış ve yaklaşımı, onun başarısında önemli bir faktördür. Bugüne kadar öğrencilerle başarı odaklı uygulanan çalışmalarda, başarının tam olarak oluşturulması için ailenin yardım ve desteğine ihtiyaç duyduğumuz yönündedir.
Öğrenci, çocukluk ve ergenlik döneminde duygusal bir süreci yaşadığından, doğal olarak duygusal tepkiler vermekte, ebeveynin mesajlarını, davranışlarını önemsemektedir.
Ailenin destekleyen tutumuna birinci sırada ihtiyaç duymaktadır. Etkin aile ortamında iletişim ve ilişkilerin kalitesini arttırmak hepimizin sorumluluğudur. Özellikle çocukların ergen dönemlerinde onları anlamak ve etkin bir paylaşım ortamı yaratmak önem taşır. Hele sınav stresinin de yaşandığı bir süreçte onlara destek olacak.
ÖZEL DERS TALEP FORMU