Sınavlara hazırlanırken son bir ayın çok kritik bir önemi vardır. Son bir ay sizin sınavı kazanıp kazanmayacağınızı belirleyen önemli bir süreçtir. Yani son kurşunların atıldığı dönemdir. Bu nedenle bu zamana kadarki çalışmanız ve denemeleriniz nasıl olursa olsun son vuruşunuz harika olsun.
ÖFB Özel Fen Bilimleri olarak;
Son bir ayı ATP (Acele Tekrar Programı) ile her branştan hızlı konuların tekrarı yapılır.Tamamen hızlı genel tekrara ve çok sayıda soru ve denemeye ayırıyoruz.. Bu dönem artık yeni konu öğrenme dönemi değildir, bildiğimiz bilgileri tam bilme, netleştirme, kullanılabilir hale getirme dönemidir.Bu nedenle her gün bir deneme çözümü yapıyoruz.
Denemeleri, özellikle sınav saatine denk getiriyoruz ve sınav süresi kadar zaman ayırıyoruz..
Denemelerde yapamadığımız soruların çözümlerini mutlaka öğreniyoruz.
Deneme yapmaktaki amaç tam olarak ?bildiğini neden yapamıyorsun? sorununa cevap aramaktır. Yani sınav performansınızı artırmaktır, sınavda ustalaşmaktır.
Bu dönemde mutlaka bol bol çıkmış soru çözüyoruz. Yapamadığınız soruların çözümlerini mutlaka öğreniyoruz.
TYT-YKS, bir maraton koşusudur ve farkı meydana getiren tur, en son turdur. Bu nedenle çalışma performansınızı son bir ayda en üst düzeye çıkartın.
Bu döneme kadar yapılan öğrenme, karmaşa aşaması içerisindedir. Yani, son bir aya kadar yaptığınız çalışmalar, zihninizde karmaşık bir düzen içerisinde bulunur. Bilgiler zihninizde adeta, yukarıdan, aşağıdan, sağdan sola uçuşur. Bilgiler tanıdık gelir, ama net olarak bilgiye ulaşmakta zorluk çekersiniz. Bu nedenle son bir aylık dönem bu karmaşık bilgileri netleştirme dönemidir. Daha farklı bir ifade ile bu dönem, bilgileri bilinçaltına atma dönemidir. Buna öğrenmede bilinçsiz yeterlilik dönemi denir.
Konuların genel resmini görebilmek, netleştirmek, daha oturmuş hale getirmek, bilgileri cilalamak bu dönemde gerçekleşir. Bu nedenle, bu süreye kadar bütün konuları bitirmiş ve soruları çözmüş olmalısınız yani noktayı koymuş olmanız gerekir. Bu süreye, çalışılmadık hiçbir konu bırakmamalısınız.
Bu dönemde, yeni konu öğrenmeye çalışırsanız panikleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü, “Bu konuyu da çalışmalıyım, bu konuyu da öğrenmeliyim” diye konuların hücumuna uğrarsınız.
Son bir aylık dönemi, çok iyi değerlendirerek, denemelerde ve gerçek sınavda beklenin üzerinde artışlar sağlayan çok sayıda insanın mutluluğuna şahit oldum.
Son bir ayda yapılan bir günlük çalışmanın daha önce yapılan 10 günlük çalışmaya bedel olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle, son bir aydan önceki denemeleriniz düşük olsa da, kalan bu zamanda en üstün performansa çıkın ve son vuruşu iyi yapın, tam bir kamp düzenine girin.
Çalışma performansı ile ilgili önerimiz günde (okul veya dersane dahil) toplam 10 veya12 saattir. Öğleden önce 4, öğleden sonra 4, akşam 4 saat şeklinde çalışılabilir.
Örneğin, 8-12, 13-17, 19-23 saatleri rahatlıkla uygulanabilecek bir programdır.
Eğer dersanede ya da okulda 6 saat ders gördüyseniz üzerine 4-6 saat eklemelisiniz.
ATP (Acele Tekrar Programı) TALEP FORMU